Wat is St. Olavsleden?
St. Olavsleden is een pelgrimsroute uit de Middeleeuwen, van de Zweedse oostkust naar de Noorse stad Trondheim, die onlangs heropend is. Meer informatie vind je op de pagina ‘Over St. Olavsleden‘ en op de officiële website van de route, www.stolavsleden.com (in Engels).

Hoe lang is St. Olavsleden?
564 kilometer, blijkt na metingen met GPS-apparatuur. Sommige herbergen en bezienswaardigheden liggen echter niet helemaal langs de route. De kans is dus groot dat je na het lopen van St. Olavsleden meer dan 564 kilometer hebt afgelegd.

Is St. Olavsleden een zware wandeltocht?
Op St. Olavsleden wandel je het grootste deel op onverharde wegen, bospaden, asfalt en door weilanden. Over het algemeen is de pelgrimsweg goed te doen, ook voor ongetrainde wandelaars, al verschilt de zwaarte per etappe. Vraag het ons wanneer je vragen hebt over specifieke stukken.

Wanneer is de route het beste te lopen?
St. Olavsleden is toegankelijk van mei tot en met eind september. Andere perioden is de kans op sneeuw in de bergen aanzienlijk. Het is wel mogelijk om buiten het seizoen de lagergelegen delen van het pad te lopen. Wil je weten welke delen dat zijn en wat de actuele weersvoorspellingen zijn? Neem dan contact met ons op.

Kan ik St. Olavsleden ook individueel lopen?
Geen behoefte aan hulp? Wil je alles zelf plannen? Dat kan natuurlijk ook! Voor informatie verwijzen je daarvoor graag door naar www.stolavsleden.com. Tóch hulp nodig met het boeken van accommodatie? Neem dan contact met ons op.

Is St. Olavsleden ook te fietsen?
Jazeker! Er is al een aantal mensen die de tocht per fiets heeft gedaan. Hier en daar wijkt de route echter af van de wandelpaden. Op www.stolavsleden.com zullen uiteindelijk kaarten beschikbaar komen voor fietsers.

Wat voor accommodatie is er langs St. Olavsleden?
De accommodatie langs de route varieert van simpele pelgrimshutten tot herbergen en hotels. Nordic Pilgrim kiest met zorg alle overnachtingsplekken uit. Het kan echter voorkomen dat op delen van de route geen accommodatie aanwezig is en er geslapen wordt in tenten.

Wat dien ik zelf mee te nemen op mijn reis?
Slaapzak; thermoskan/waterfles; rugzak; regenkleding; (warme) kleding en uitrusting; goede wandelschoenen, bij voorkeur waterdicht; eerste hulp-spullen en blarenpleisters; paspoort. Controleer ook of je verzekerd bent.

Wie zijn Nordic Pilgrim?
Nordic Pilgrim wordt gerund door Ruben Heijloo (gids) en Hilde Talstra. Ruben en Hilde wonen sinds 2011 in Zweden en hebben een bed & breakfast in Revsund: Revsunds Prästgård. Toen ze ontdekten dat St. Olavsleden letterlijk een paar meter voor hun huis liep, gingen ze op zoek naar meer informatie over de route. Op die manier raakten ze betrokken bij de ontwikkeling en marketing van St. Olavsleden. In de lente van 2013 heeft Ruben de gehele route zelf gelopen.

Revsunds Prästgård AB
Revsund 113
84050 Gällö, Zweden
Momsregistreringsnummer: SE556881752101
Organisationsnummer: 556881-7521