Nordic Pilgrim | Bräcke – Östersund
462
page-template-default,page,page-id-462,page-child,parent-pageid-3,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Bräcke – Östersund

Deze etappe is de kortste uit de hele route en loopt van Bräcke naar Östersund, de hoofdstad van de provincie Jämtland. Een wandeling langs historische plaatsen en pittoreske dorpjes. 

 

Dag 1: Bräcke – Gällö (ca. 28 km)

Een stevig begin van deze etappe. Je loopt langs het prachtige meer van Revsund, waar Olav volgens de legende met zijn boot een steen in tweeën spleet toen hij aan land ging. Ook passeer je Mordviken, een dorp dat zijn naam ontleent aan een bloedige legende. Het laatste stuk gaat door dicht boslandschap en kan als pittig worden ervaren.

 

Dag 2: Gällö – Pilgrimstad (ca. 17 km)

Op deze dag loop je langs naar het gezellige dorpje Revsund, door bos en langs meren. Je brengt een bezoek aan de kerk van Revsund, waar een aantal bijzondere historische vondsten tentoongesteld zijn. Over smalle bospaadjes langs het meer van Anvik, loop je naar Pilgrimstad – de naam zegt het al, een belangrijke plek in de St. Olav saga. Onderweg passeer je de Hålbergsgrot, een spelonk waar in de Middeleeuwen een banneling woonde. In Pilgrimstad bevindt zich opnieuw een St. Olav bron, volgens de overlevering met helend water. De route is niet heel lang, maar doordat de bospaadjes smal zijn en wat kunnen stijgen en dalen, kan de route als pittig worden ervaren.

 

Dag 3: Pilgrimstad – Brunflo (ca. 25 km)

Vanaf Pilgrimstad is het een gemoedelijke wandeling richting Brunflo, waarbij je onderweg kleine dorpjes en meren passeert. Bij Brunflo begint Storsjön (het Grote Meer), waarlangs je de komende dagen zult lopen.

 

Dag 4: Brunflo – Östersund (15 km)

De weg naar Östersund is gemakkelijk en niet erg lang. Östersund is de hoofdstad van de Zweedse provincie Jämtland en heeft een van de beste attracties van Zweden: het enorme openluchtmuseum Jamtli (Zweeds museum van het jaar 2013), waar een deel van de tentoonstelling over Olav en de Vikings gaat.

Duur

ca. 4 dagen

 

Accommodatie
Overnachting in hut, herberg en B&B. Neem wel een eigen slaapzak of beddengoed mee.

 

Zwaarte
Een tamelijk stugge etappe van St. Olavsleden, over bospaadjes, (on)verharde landweggetjes en asfalt. Weinig stijgende delen. De stukken naar Gällö en Pilgrimstad zijn lang.  Ook ervaren wandelaars het laatste stukje naar Gällö als relatief zwaar, aangezien de weg daar een rare, stijgende slinger door het bos maakt. We raden wel aan goede uitrusting en wandelkleding te gebruiken.

 

Prijs

Op aanvraag.

COVID-19 UPDATE: At this moment it is unclear what impact COVID-19 will have on the pilgrim season 2021. We will continue monitoring the situation. Contact us for more information or if you have any questions.
This is default text for notification bar