Nordic Pilgrim | Östersund – Åre
465
page-template-default,page,page-id-465,page-child,parent-pageid-3,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Östersund – Åre

Deze reis begint in Östersund, de hoofdstad van de Zweedse provincie Jämtland. Vanaf daar gaat de wandeling over de idyllische eilanden Frösön en Rödön – met prachtig uitzicht op de bergen – richting het ski-dorp Åre.

 

Dag 1: Östersund – Rödön (ca. 20 km)

Het eerste stuk van de wandeling gaat over het eiland Frösön, langs de noordelijkste runensteen van Zweden en de prachtige Frösö kerk. Daarna volgt het pad de oever van Storsjön (het Grote Meer) richting het eiland Rödön.

 

Dag 2: Rödön – Nälden (ca. 25 km)

Je loopt verder over landbouwgronden en groene heuvels, langs het pittoreske kerkje van Rödön richting Nälden. Onderweg stop je bij de St. Olavs-bron van Vikeränget, niet ver van Tullus, voor een verfrissende slok ‘heilig’ water.

 

Dag 3: Nälden – Alsen (ca. 20 km)

Vanaf Nälden is het een plezierige, gemakkelijke wandeling richting Alsen, met een prachtig uitzicht op de bergen. Onderweg zie je onder meer de zesduizend jaar oude rotsschilderingen van Glösa en een reconstructie van hutten van elandenjagers die hier lang geleden woonden.

 

Dag 4: Alsen – Mörsil (ca. 30 km)

Vandaag staat er een relatief zware wandeling op het programma, voor een deel door dichte bossen en over heuvels. De vergezichten over de bergen en meren zijn adembenemend.

 

Dag 5: Mörsil – Hålland (ca. 20 km)

De weg naar Hålland is relatief gemakkelijk en volgt de Indalsälven rivier. Onderweg passeer je Ristafallet, een prachtige waterval met geweldige stroomversnellingen en uitzichten.

 

Dag 6: Hålland – Åre (ca. 22 km)

De route naar Åre is spectaculair: de toppen van Åre’s populaire skipistes komen steeds dichterbij. Door bossen, over weilanden en langs een ‘trollenpad’ kom je uiteindelijk in het levendige ski-dorp, waar je in het seizoen de kabelbaan naar de hoogste bergtop kan nemen.

Duur

ca. 6 dagen

 

Accommodatie
Overnachting in hut, herberg en hostel. Neem wel een eigen slaapzak of beddengoed mee.

 

Zwaarte
Een etappe van St. Olavsleden die relatief zwaarder is, over bospaadjes, (on)verharde landweggetjes, asfalt en door weilanden. Richting Åre stijgt de weg langzaam. Ook bevat deze etappe een lange wandeldag: die van Alsen naar Mörsil. We raden aan goede uitrusting en wandelkleding te gebruiken.

 

Prijs

Op aanvraag.

COVID-19 UPDATE: At this moment it is unclear what impact COVID-19 will have on the pilgrim season 2021. We will continue monitoring the situation. Contact us for more information or if you have any questions.
This is default text for notification bar